Blog

Home » Blog
Nevoia de legături emoționale securizante cu alții persistă întreaga viață.
O inimă plină de recunoștință este ca un magnet pentru starea de bine. Asemenea antidepresivelor, cultivarea gândurilor și emoțiilor pozitive influențează nivelurile de dopamină și serotonină.
”99% dintre lucrurile de care ne este frică nu ni se întâmplă,”
Mici defecte, adevărate tragedii
Examinarea psihologică aduce un plus de claritate în raportarea la sine și la ceilalți, permițând totodată identificarea și intervenția timpurie în cazul existenței unei suferințe psihice.
Fericirea este o călătorie care își are punctul de plecare în copilărie.
Suferința depresivă la persoanele vârstnice este reală și periculoasă, dar din fericire tratabilă.
Depresia se deosebește de stările tranzitorii de tristețe pe care toți oamenii le resimt la un moment dat și nu este un semn de slăbiciune care poate trece prin proprie voință. Tulburarea depresivă cuprinde corpul, gândurile și dispoziția, însemnând disperare, dimin...
Trauma este o experiență a întregii ființe. Un psiholog online vă poate ajuta în tratarea acesteia.
A te gândi încontinuu și în aceeași manieră la dificultăți îți întreține stresul.
Terapia cognititv-comportamentală clasică permite modificarea gândurilor inadecvate, cu impact asupra stărilor emoționale.
În timp ce nemulțumirea, alternativa sănătoasă a furiei, oferă energie pentru corectarea stării de fapt, emoțiile violente generează conflicte, rănirea altora și distrugerea relațiilor. Exprimarea adecvată a furiei poate aduce echilibru și fericire în relații.
Un gest poate spune mult despre noi.
Metodele slabe, ineficiente, inconsecvente și nondiscriminative (fără specificitate) de management al copilului la care recurg părinții, deseori combinat cu metode de disciplinare deosebit de dure, dar inconsecvente, precum și o monitorizare slabă a activității copilului...
Abuzul poate arunca o viață întreagă în umbră. Trebuie rapid identificat și înlăturat pentru a oferi copilului securitatea necesară.
Ostracizarea este o formă de agresiune socială ce atentează la identitatea persoanei, răpindu-i latura socială a vieții, deposedând-o de relații semnificative și de sentimentul valorii proprii.
Copilului trebuie să i se spună ce se întâmplă și să i se permită să participe alături de întreaga familie la confruntarea cu pierderea. Este necesar să discutăm într-un mod empatic și securizant despre emoțiile și gândurile pe care le are.
Validarea înseamnă să găsești miezul de adevăr din perspectiva sau situația celuilalt. Autovalidarea înseamnă să ai compasiune față de tine și să te îngrijești emoțional așa cum ai face-o cu oricare persoană dragă.
Gândul este în fond o forță materială, adică un câmp energetic. De aceea se afirmă că o oarecare idee, chiar nemărturisită, poate în anumite condiții să provoace o acțiune atunci când este receptat de alt creier. Există o comunicarea biologică bazată pe un tran...
Muzica este un important instrument de reglare a emoțiilor.
Facebook este cea mai mare bază de date sociale cunoscută vreodată. Multitudinea de date personale vehiculate în acest mediu creează premisele comparării sociale și prin urmare ale apariției unor sentimente negative precum invidia, fapt care mai departe diminuează satisf...
Se spune că multe lucruri ne construiesc și ne schimbă de-a lungul timpului, dar totul începe și se termină cu o familie. Iar fiecare familie are o poveste unică de spus și mai ales de trăit.
Trauma este o suferinţă care fragmentează mecanismele de apărare ale psihicului şi corpului, generând uneori perturbări de durată. Are la bază perturbări ale sistemului limbic şi de natură neurohormonală.
Psihopații jonglează simultan cu mai multe relații în goana lor neobosită după plăcere, dominare și divertisment. În urmă lasă ființe distruse fără a le păsa câtuși de puțin. Evitarea lor, respectiv ieșirea cât mai rapidă din relație sunt singurele soluții....
Recomandări pentru remedierea problemelor de somn
Stilul parental perceput este relevant pentru felul în care adolescenții își gestionează furia. Dacă părintele îmbină controlul consecvent cu suportul afectiv și prețuiește deopotrivă afecțiunea și disciplina, îl ajută pe copil să își poată regla furia și as...
Profesionalism, empatie sau intuiție? Cel mai bun psihoterapeut online este acela care te poate ajuta să îți urmezi propria cale.
Narcisismul reflectă o imagine grandioasă de sine, preocupare exagerată față de propria persoană, concomitent cu semnificative carențe de aderare la normele și reciprocitatea impuse social. Lipsa de empatie și minimă atenție față de nevoile și emoțiile altora au dr...
Tratamentul CBT clasic prezintă limitări ca eficacitate, un număr considerabil de pacienți cu anorexie, respectiv bulimie fiind neresponzivi. Cercetările privind identificarea de factori etiopatogenetici relevanți pentru dezvoltarea și tratarea acestor probleme psihologice...
Blog
Nevoia de legături emoționale securizante cu alții persistă întreaga viață.
Psiholog ONLINE
Anxietatea ori depresia pe care o trăiești este semnalul că ceva trebuie schimbat în gândurile sau/ și în acțiunile tale. Contactează psihologul sau psihoterapeutul înainte ca dificultățile să se intensifice. Îți propun în calitate de specialist în sănătatea mentală să pornim împreună în călătoria de vindecare a psihicului tău, cu mijloacele științei, cu implicarea amândorura. Îndrăznește, iar ziua de mâine îți va mulțumi.
© Copyright 2024 psih. Radomir Roxana
Facebook Twitter Google