Consiliere psihologică

Home » Consiliere psihologică

Ce înseamnă consilierea psihologică?

 

Consilierea psihologică este altceva decât vizita la psihiatru. Nu se pun diagnostice şi nu se prescriu medicamente. Reprezintă o discuţie prin care persoana este sprijinită să găsească soluţii la problemele care o preocupa şi să se simtă confortabil cu sine, cu ceilalţi şi în lumea în care trăieşte. Consilierea se bazează pe respect şi încredere reciprocă, psihologul și clientul situându-se pe poziții egale, propice colaborării.

 

 

Cabinetul psihologic este destinat tuturor celor interesaţi de o viaţă psihică mai confortabilă. Reprezintă o sursă de informare şi un loc ce facilitează clarificarea şi rezolvarea problemelor cotidiene, consilierea psihologică servind depășirii conflictelor intrapersonale și sociale preponderent prin intermediul convorbirii psihologice. Pot fi folosite și fișe de lucru, exerciții, teste etc. Demersul poate fi orientat spre clarificarea ori rezolvarea unor aspecte de viață, în funcție de nevoile clientului.

 

 

 

Exemple de teme care se pretează consilierii psihologice:

 

 

  • Tulburarea capacității de a munci sau de a învăța

 

  • Oscilații în plan emoțional sau emoții disfuncționale (frică, furie, gelozie, depresie etc.)

 

  • Situații conflictuale sau de criză în plan existențial

 

  • Probleme privind imaginea de sine și sentimentul valorii personale

 

  • Dificultăți de relaționare în cuplu/ familie

 

  • Stress asociat unei afecțiuni medicale etc.

 

De obicei, consilierea durează între una și zece ședințe. Realizată la timp, consilierea poate preveni înrăutățirea situației și implicit nevoia unei psihoterapii.

Servicii pentru copii și părinți
Psiholog pentru copii în Oradea
Blog
Nevoia de legături emoționale securizante cu alții persistă întreaga viață.
Psiholog ONLINE
Anxietatea ori depresia pe care o trăiești este semnalul că ceva trebuie schimbat în gândurile sau/ și în acțiunile tale. Contactează psihologul sau psihoterapeutul înainte ca dificultățile să se intensifice. Îți propun în calitate de specialist în sănătatea mentală să pornim împreună în călătoria de vindecare a psihicului tău, cu mijloacele științei, cu implicarea amândorura. Îndrăznește, iar ziua de mâine îți va mulțumi.
© Copyright 2024 psih. Radomir Roxana
Facebook Twitter Google