Blog

Home » Blog
O inimă plină de recunoștință este ca un magnet pentru starea de bine. Asemenea antidepresivelor, cultivarea gândurilor și emoțiilor pozitive influențează nivelurile de dopamină și serotonină.
Fericirea este o călătorie care își are punctul de plecare în copilărie.
Mici defecte, adevărate tragedii
Trauma este o experiență a întregii ființe.
"Stars can't shine without darkness."
Suferința depresivă la persoanele vârstnice este reală și periculoasă, dar din fericire tratabilă.
A te gândi încontinuu și în aceeași manieră la dificultăți îți întreține stresul.
Terapia cognititv-comportamentală clasică permite modificarea gândurilor inadecvate, cu impact asupra stărilor emoționale.
În timp ce nemulțumirea, alternativa sănătoasă a furiei, oferă energie pentru corectarea stării de fapt, emoțiile violente generează conflicte, rănirea altora și distrugerea relațiilor. Exprimarea adecvată a furiei poate aduce echilibru și fericire în relații.
”99% dintre lucrurile de care ne este frică nu ni se întâmplă,”
Ostracizarea este o formă de agresiune socială ce atentează la identitatea persoanei, răpindu-i latura socială a vieții, deposedând-o de relații semnificative și de sentimentul valorii proprii.
Un gest poate spune mult despre noi.
Nevoia de legături emoționale securizante cu alții persistă întreaga viață.
Metodele slabe, ineficiente, inconsecvente și nondiscriminative (fără specificitate) de management al copilului la care recurg părinții, deseori combinat cu metode de disciplinare deosebit de dure, dar inconsecvente, precum și o monitorizare slabă a activității copilului...
Abuzul poate arunca o viață întreagă în umbră. Trebuie rapid identificat și înlăturat pentru a oferi copilului securitatea necesară.
Muzica este un important instrument de reglare a emoțiilor.
Copilului trebuie să i se spună ce se întâmplă și să i se permită să participe alături de întreaga familie la confruntarea cu pierderea. Este necesar să discutăm într-un mod empatic și securizant despre emoțiile și gândurile pe care le are.
Examinarea psihologică aduce un plus de claritate în raportarea la sine și la ceilalți, permițând totodată identificarea și intervenția timpurie în cazul existenței unei suferințe psihice.
Se spune că multe lucruri ne construiesc și ne schimbă de-a lungul timpului, dar totul începe și se termină cu o familie. Iar fiecare familie are o poveste unică de spus și mai ales de trăit.
Gândul este în fond o forță materială, adică un câmp energetic. De aceea se afirmă că o oarecare idee, chiar nemărturisită, poate în anumite condiții să provoace o acțiune atunci când este receptat de alt creier. Există o comunicarea biologică bazată pe un tran...
Facebook este cea mai mare bază de date sociale cunoscută vreodată. Multitudinea de date personale vehiculate în acest mediu creează premisele comparării sociale și prin urmare ale apariției unor sentimente negative precum invidia, fapt care mai departe diminuează satisf...
Blog
O inimă plină de recunoștință este ca un magnet pentru starea de bine. Asemenea antidepresivelor, cultivarea gândurilor și emoțiilor pozitive influențează nivelurile de dopamină și serotonină.
Cabinet psihologie
Gândurile noastre iraționale sau negative și experiențele suprasolicitante generează suferință psihică, reacții dezadaptative și dezechilibre organice. Recomandabil este să avem o atitudine activă pentru a restaura sănătatea mentală și fizică. Consilierea psihologică și psihoterapia sunt interacțiuni interumane sanogene orientate spre găsirea de soluții la provocările emoționale, comportamentale și existențiale stresante pe care le întâlniți la un moment dat. Totuși, viața este mai importantă decât terapia. Bunăstarea noastră sufletească sporește dacă zi de zi cultivăm toleranța, generozitatea, curajul, emoțiile pozitive și raționalitatea.
© Copyright 2019 psih. Radomir Roxana
Facebook Twitter Google